SABÓ SOLIDARI


PRESENTACIÓ DE L’ACTIVITAT A LA LLAR DE JUBILATS I JUBILADES DE L’ORVEPARD
L’elaboració de sabó per part de l’alumnat del nostre centre és ja tota una tradició que remunta gairebé a una dècada, tal com ens va explicar la professora Cristina Tàrrega, la qual n'és coordinadora. És per això que hem volgut incloure-la dins el nostre projecte Pont de generacions, i enriquir-la amb les aportacions dels jubilats i jubilades.
Dijous dia 13 de febrer a la tarda les alumnes  Anna Fortuño, Blanca Llauradó i Mariona Valls van exposar el procés d’elaboració de sabó amb l’ajuda d’un powerpoint amb imatges i explicacions molt adients i explícites que ens van fer pensar a tots els que les escotàvem que això de fer sabor és com bufar i fer bombolles. Ara ja tots sabem com fer sabó en pastilla i líquid doncs també ens van donar les receptes.
Com sempre, les anècdotes de les jubilades i jubilats van servir de guarniment de l’activitat. A tall d’exemple, la que ens explicava la Teresa de quan a casa seva la mare feia sabó en pastilla: tenia el costum d’utilitzar com a motlles les llaunes que quedaven buides i un dia va emplenar-ne una de ben rodoneta, segurament de tonyina. La pastilleta de sabó va quedar tan bonica i blanqueta que el seu germà petit la va prendre per un formatge i, sense pensar-s’ho dos cops, li’n va fer una bona mossegada!

Comentaris