PRESENTACIÓ PROJECTE “PONT DE GENERACIONS” A CÀRITAS

El nostre Institut ja fa tres cursos que treballa en el projecte ApS  “Pont de Generacions”, el qual, com el seu nom indica, va néixer amb l’objectiu principal d’estrènyer els lligams entre les generacions del barri de Pardinyes.
Quan vam plantejar el nostre projecte a l’Associació de Jubilats i Jubilades de l’Orvepard, de seguida varem copsar el seu entusiasme en participar en totes les activitats que els proposàvem. Els de l’Orvepard són gent activa i a qui agrada la participació ciutadana. De seguida s’hi van engrescar.


Des de fa tres anys l’alumnat de 3r d’ESO prepara i participa en diverses activitats que combinen l’aprenentatge i el servei a la comunitat. El que ens mou és tant la intencionalitat pedagògica com la intencionalitat solidària perquè estem convençuts que aprendre i compartir amb els altres el que aprenem dóna sentit al que fem.

El nostre alumnat d’avui va participar en el projecte el curs passat i tots ells coincideixen en què els agradaria repetir. Es van sentir útils i actius anant més enllà de les aules i obrint-se a la nostra comunitat amb les seves petites aportacions.


El passat dia 23 de febrer una representació de l’alumnat que va participar-hi el curs passat i el Jacinto Pernia de l’Associació de Jubilats i Jubilades de l’Orvepard van presentar el projecte Pont de Generacions davant un grup molt nombrós d’assistents a la Taula d’Experiències “Convivència entre generacions” organitzada per la Pilar Echauz, responsable del grup Grans en Acció de Càritas-Lleida. Després de la nostra intervenció es va presentar també el programa Viure i Conviure, una interessant iniciativa en què gent gran conviu al seu pis amb joves estudiants vinguts de fora de Lleida.




Comentaris