“RETORN AL FUTUR” ACTIVITAT APS D’EMPRENEDORIA



El passat dia 29 de gener l’alumnat de 3r d’ESO de l’optativa d’Emprenedoria vam participar en l’activitat ApS “Retorn al Futur” que tractava sobre les noves empreses sorgides darrerament a Internet. Els jubilats i jubilades de l’Associació de l’Orvepard van participar en l’activitat exposant també com eren els oficis quan eren joves.
La primera part va consistir a presentar empreses com Wallapop, Just-Eat, La Nevera Roja, Bla bla car, Amazon, ... Els vam explicar les particularitats d’aquestes empreses i com funcionen.
La segona part va ser un torn de preguntes sobre els oficis que existien abans com el de pregoner, netejasabates, esmolet, campaner,...
“Va ser una classe diferent i vaig aprendre coses que no sabia, com la feina dels campaners ja gairebé desapareguda” han reflexionat l’Alejandra Cortijo i la Maite García.
“Vam aprendre que la majoria d’aplicacions actuals ja existien abans, però es feien a través de la ràdio” escriuen l’Elisabet Mayoral i la Niema Loukili que a més consideren que “les seves explicacions (les dels jubilats i jubilades) ens van semblar molt interessants i profitoses per al nostre entorn”.
Els de l’Orvepard ens van explicar un dels “oficis que abans existia i ara no: el de campaner, del qual ens van parlar amb molta admiració. Les campanes eren objectes molt bonics i ens van dir que si mai teníem l’oportunitat de veure campaners tocant campanes, que l’aprofitéssim, ja que cada un tocava de la seva manera i n’hi havia que fins i tot tocaven petites melodies.” Aquestes són les paraules de la Carla Arqué i de l’Aaron del Río.
El Jordi Obis escriu: “A mi em va agradar perquè ells em van donar una informació que és cultura del país que s’està perdent i amb aquesta trobada fa que quedi en la memòria de la gent”.

Comentaris