"LUDI GRAECI ET ROMANI" AMB L'ESCOLA RIU SEGRE

L’últim dilluns abans de les vacances de Nadal, el 19 de desembre de 2016, vam realitzar l’experiència APS “Ludi graeci et romani” a l’Escola Riu Segre del nostre barri. Les nostres expectatives eren grans i també molta la il·lusió ja que alguns de nosaltres havíem estat alumnes d’aquesta escola i del David Odina, el professor d’Educació Física que també hi participà.

Alguns de nosaltres vam arribar una estona abans a ajudar al David a preparar-ho tot perquè, quan a les 9h arribessin els nois i noies de 4t de Primària poguessin gaudir dels sis jocs que havíem preparat per ells: Micare digitis, Pastor, llop i ovella, Ephedrismos, Trigonos, Delta i Musca Aenea.

En aquesta ocasió ens va ser molt útil l’experiència del David Odina en organitzar activitats esportives i jocs per equips ja que la participació de l’alumnat de Primària va ser molt fluïda i només en alguna ocasió hi havia alguna queixa d’algun jugador amb mal perdre, peccata minuta tenint en compte que eren gairebé cinquanta nois i noies de nou anys els que participaven en el jocs.

La Xènia Ris de 3r A al seu Diari APS fa la següent reflexió: “Ha estat una experiència molt recomanable en la que vam connectar força amb els nois i noies que mostraven un gran interès per l’activitat”.

I una de les alumnes de 3r C, la Zaira Monrabà, ha escrit: “El que més els va costar va ser entendre els jocs però, un cop els entenien, s’ho passaven molt bé. Jo canviaria que poguessin estar jugant més estona abans de rotar els grups.”

A la Núria Romero de 3r B li va agradar trobar-se “amb nens i nenes amb els quals jo anava a activitats extraescolars, veure com s’ho passaven de bé. He après a fer entendre d’una millor manera l’activitat.”

Segons la Irene Navas també de 3r B, “els alumnes de Riu Segre entenien molt bé els jocs però de vegades s’enfadaven quan perdien. Però crec que s’ho van passar molt bé.”

La Maria Aguilera de 3r A pensa que “ha estat una activitat en què descobreixes el món dels nens i nenes grecs i romans. M’agrada molt jugar i ensenyar a altres nens a jugar perquè d’alguna manera tornes a ser un nen petit”. Com a cosa a millorar la Maria proposa “organitzar millor el temps de cada joc”.

Comentaris