APS "MALTRACTAMENTS A LES PERSONES GRANS"


APS PONT DE GENERACIONS
ACTIVITAT: Xerrada “ Maltractaments a les persones grans”
Dins del marc de la Quinzena Cultural 2014 que organitza l’associació de jubilats d’ORVEPARD, un grup d’alumnes de 3r d’ESO va assistir  a les 17:30 hores a la xerrada “Maltractaments a les persones grans” a càrrec dels Mossos d’Esquadra de Lleida. Aquesta activitat forma part del projecte d’Aprenentatge i Servei “Pont de Generacions”.
Dos agents dels Mossos d'Esquadra ens van explicar que les persones grans poden ser objecte de maltractaments, els quals de vegades passen desapercebuts ja que no es limiten  a la violència física. Els abusos poden ser de diferents tipus:  psicològics, vexacions, negligències, d'àmbit econòmic, abandonaments i vulneració de drets, entre d'altres.
També van  exposar de manera clara i amena les situacions amb què es podrien trobar les persones grans, i la necessitat que hi ha d'explicar-les a la família, al metge de família o bé de denunciar-les a la policia. Una bona colla de persones va assistir a la xerrada, que va resultar molt interessant.
Alumnes assistents: Guillem Betrià, Victor Miró, Andrea Fernández, Pau Massot, Alba Domènech, Pedro Montero, Anna Fontova, Michel Moreno, Genís Ardanuy, Judit Sisteré.

Comentaris