SABÓ SOLIDARI


SABÓ SOLIDARI
Aquesta és la primera activitat de les que hem programat per aquest curs amb l’Associació Down Lleida i ha resultat per tots més alliçonadora del que a priori semblava.
El passat dimecres 11 de març ens trobàvem a l’institut part de l’alumnat de 3r d’ESO i els nois i  noies de Down que van poder assistir-hi. Estàvem tots expectants de conèixer-nos i també una mica nerviosos i insegurs. De seguida, però, vam posar-nos mans a l’obra i així, mesurant quantitats, barrejant oli amb sosa i remenant per torns “sempre en el mateix sentit” va ser que es va trencar el gel inicial i vam començar a compartir i a xerrar. Poc a poc la barreja anava agafant la consistència i el color adients i vam poder comprovar que la tasca de fer sabó, que temps enrere era quelcom molt habitual i quotidiana, requereix sobre tot paciència i constància. El resultat final: unes blanquíssimes i suaus pastilles de sabó que vendrà l’alumnat de 3r d’ESO. Els curs vinent una ONG gaudirà d’una part dels beneficis d’aquesta venda.
El Sergi Sabaté de 3r B explica l’experiència d’aquesta manera:
“He de confessar que al principi tenia por que l’activitat no anés bé, que algú pogués prendre mal. Ara me n’adono que no hi havia cap raó per estar inquiet ja que tots els nois i noies que van venir de l’Associació Down Lleida van mostrar-se molt treballadors i amb una ment molt creativa i imaginativa. El David, per exemple, és estudiant de 1r d’ESO a l’institut Joan Oró i des del principi va mostrar molt interès i ganes de fer l’activitat. Vam acabar parlant amb ell com si ens
coneguéssim de tota la vida!
Finalment he de dir que d’aquesta activitat he pogut treure una conclusió: no per tenir una malaltia o discapacitat s’ha de deixar de fer les coses que t’agraden ni de caure en una rutina, per això crec que Down Lleida fa un gran treball i que es mereix el millor. Com va dir el Nelson Mandela: “Tot sembla impossible fins que succeeix”.
ELS JOVES DE DOWN LLEIDA VALOREN L’ACTIVITAT APS
SABÓ SOLIDARI
Alguns dels joves de Down Lleida vam participar en el taller “Sabó solidari”, a l’ Institut Josep Lladonosa.
Al David li va agradar remenar el sabó i ajudar als companys. Ell ja n’havia fet una altra vegada, però tot i això li agradaria repetir-lo. Ell considera que és una activitat útil pels joves.
El que va agradar al Joan del taller va ser el fet de poder experimentar amb el sabó. Era la primera vegada que feia una cosa semblant. Li va agradar i voldria tornar-lo a fer un altre dia.
La Maria també va gaudir molt del taller perquè li agradava l’olor dels sabons i sobretot estar amb els companys de l’institut fent el taller. La Maria tornaria a repetir l’activitat.
La Mari Mar ens explica “Em va agradar perquè va ser una activitat nova i una experiència bonica que mai havia fet. Els joves  de l’institut Josep Lladonosa eren simpàtics i molt amables”.
I per acabar el Jordi ens diu: “Em va agradar molt l’activitat i en termes generals, amb els altres joves vaig estar molt a gust, eren molt simpàtics, amables, bona gent. No coneixia com es feia el sabó, i va estar genial el procés de creació del sabó. I la professora va explicar bé el procés, les pautes.”

Comentaris