II Trobada Pedagògica d’APrenentatge Servei APSsejant per Lleida

20 d'abril de 2016 de 9:00 a 14:15h

Part de l’alumnat  de 3r d’ESO que treballa activament en el nostre projecte APS “Pont de Generacions” ha participat en la II Trobada APS a la Universitat de Lleida organitzada per l’Equip ICE Cafès APS i el Departament d’Ensenyament.
De les 9 del matí a gairebé les 14:30 han pogut ser creatius en el taller interactiu que ha preparat el grup Brainstore, pensant, escrivint i llençant avions de colors plens de idees originals per a nous projectes i experiències APS i votant les que més els agradaven.
 A continuació l’alumnat de la Universitat ha exposat també les seves experiències APS vinculades a l’escola rural.
Després d’una petita pausa per esmorzar cada institut ha exposat el seu projecte a la Fira: pòsters, díptics, lemes, presentacions de powerpoints,... hem desplegat sobre la taula tot el necessari per mostrar qui som i què fem.
L’exposició de les diverses experiències en els centres de Secundària ha demostrat que a Ponent l’APS és ja una metodologia que funciona.
La Trobada ha finalitzat amb la xerrada de la Sra. Pilar Aramburuzabala, professora de la Universitat Autónoma de Madrid sota el títol “¿Cuál es tu propósito de vida?” que apel·la als joves a cercar el far que ha de guiar les seves vides per construir un món millor.
Aquests són els comentaris i  les reflexions del nostre alumnat de 3r participant:
“En arribar ens vam dirigir a una gran sala, en la qual, junt amb els alumnes d’altres instituts, vam participar en una pluja d’idees per crear nous projectes APS que millorin la nostra comunitat. A continuació vam muntar la paradeta del nostre institut en la qual exposàvem les experiències que inclou el nostre projecte dutes a terme aquest curs escolar. Tot seguit, les vam explicar als altres instituts i entitats, i nosaltres també vam poder escoltar les d’ells. Trobem que ha estat molt interessant organitzar i participar en aquesta jornada, ja que ens ha permès conèixer les activitats que fan altres instituts i relacionar-nos amb els companys dels altres centres que també participen en l’APS.”  Laia Gascon i Laia Lardiez 3r ESO B
“El passat dimecres vam assistir a la II Trobada APS de Lleida, on vam poder relacionar-nos amb altres centres i persones que duen a terme un projecte APS. Durant les primeres hores vam fer un seguit d’activitats amb la finalitat de crear nous projectes APS. Cal destacar una activitat que consistia a escriure una idea de projecte en un avió de paper i llençar-lo compartint-lo amb una altra persona. Després de l’esbarjo, tocava als centres  que tenim projectes APS presentar-los i per acabar la trobada vam poder escoltar les experiències d’una professora especialista en APS. Des del meu punt de vista aquestes trobades són importants perquè és on podem intercanviar experiències, situacions, pensaments, somnis, etc. Estaria totalment a favor que es fessin aquestes trobades i que es fessin activitats per conscienciar a la gent del poder que tenen els projectes APS.” 

Alí Ait Allal 3r ESO A

Comentaris