REFLEXIONS ENTORN EL PROJECTE DE L'ASSOCIACIÓ “Lleida pels Refugiats”

 REFLEXIONS ENTORN EL PROJECTE DE L'ASSOCIACIÓ  “Lleida pels Refugiats”

La setmana del 24 al 28 de febrer de 2021, es va dur a terme a l’Institut Josep Lladonosa i a l’EOI un recapte d’aliments i béns de primera necessitat, tals com galetes, oli, farinetes, llaunes etc. Aquesta activitat es va realitzar en col·laboració amb l'entitat lleidatana Lleida pels Refugiats i, tots els aliments recaptats, aniran destinats al seu projecte Elna Maternity.
Durant el mes de febrer, a classe han estat conscientciant-nos sobre els refugiats a través de xerrades i exposicions per part d'alumnes d’altres cursos, fent diverses activitats en les hores de tutoria i Cultura i Valors ètics. La setmana passada, concretament el dijous, a l’hora de tutoria, la nostra classe era l’encarregada de fer pòsters que ajudessin a la difusió del projecte d’aquesta entitat. Llavors ens vam ajuntar per parelles i els vam fer. Els millors els van imprimir i els van penjar per l’institut. Les altres classes també tenien encarregades fer diferents activitats: exposicions a 4rt, cartells que després es van penjar a l’entrada de l’institut, videos… Pensem que els cartells que vam fer han servit a diverses persones donant-los la informació que necessitaven, si volien contribuir, com per exemple, els aliments, la data de termini, les associacions que col·laboren, entre d’altres. Ens ha agradat molt fer aquestes activitats durant aquest mes perquè pensem que els refugiats necessiten més ajuda de la que estan rebent avui en dia. (Text redactat per l’Ona Berbel i Mariam Gueye, 3rD)
Hem après que hi ha molta gent que té menys coses que nosaltres que sempre ens queixem de que no tenim res quan hi ha gent que està pitjor i no es queixa tant. Hem de ser feliços amb el que tenim i ser solidaris amb la gent que ho necessita. (Text redactat per l’Ainoa del Rio i Claudia Filgueira, 3rA).
Nosaltres hem contribuït fent un power-point, on vam explicar molt resumidament la feina que fa aquesta associació. Trobem que és interessant la seva tasca i ens va agradar participar en el projecte per donar-la a conèixer. (Text redactat pel Pau Biosca, 3rC)
Ha estat una bona experiència perquè hem pogut aprendre els greus problemes que sofreixen diàriament els refugiats. Fent les xerrades i els cartells hem explicat i conscienciat a altres persones sobre aquest tema.  (Text redactat per la Paula Alférez i Maria Blanch, 3rC)


Comentaris