LUDI GRAECI ROMANI PER ALS ALUMNES DE DOWN LLEIDA

Després de pràcticament un trimestre aprenent i organitzant diverses sessions on hem intentat apropar a diversos grups de nens i nenes els jocs dels infants a l’antiga Grècia i a Roma, el dia 16 de gener varem participar en la darrera activitat APS de Cultura Clàssica alguns dels alumnes de l’assignatura, en concret, l’Àngel Sabaté, la Maria Aguilera, el Fengsheng Du, la Núria Romero, el Mohamed Boudiaf  i la Irene Navas.

Aquesta darrera experiència podia semblar un dels reptes més importants als que ens enfrontàvem ja que venien a visitar-nos els nois i noies d’ESO de l’Associació Down Lleida i volíem ser capaços de fer-los gaudir d’una estona de joc i diversió sense conèixer-los cap mica. El Biel Pubill, professor de l’institut de Flix i expert en jocs antics i tradicionals, també havia confirmat la seva assistència a l’experiència APS.  La Mariona Valls de 2n de batxillerat faria les pinzellades teòriques i ajudaria en la infraestructura de l’activitat.

Al matí vam preparar molt bé l’activitat tot repassant el material i les normes de joc, així com adequant el terreny de joc per tal que tot sortís molt bé.

Una mica abans de les quatre de la tarda tots estàvem preparats per rebre als nostres convidats. En un principi havien de participar deu nois i noies de Down Lleida però finalment van ser cinc els assistents: l’Íker, la Indiana, el Joan, el Jean Pierre i el David. Tots ells estudien ESO a diversos centres de Lleida i un parell de cops a la setmana fan activitats de lleure a l’Associació.

La Maria Aguilera de 3r A troba que “va ser bonic el fet que ells t’agafessin per a que juguessis amb ells. De vegades costava que entenguessin les normes dels jocs i uns jocs van agradar més que altres. Algun cop la inseguretat i desconeixement dels jocs els parava a l’hora de participar-hi, però al cap d’una estona tots varem participar junts i ens ho vam passar bé.”

“He aprés que, encara que tinguin algunes dificultats, poden jugar i divertir-se igual que una persona sense síndrome de Down” reflexiona la Irene Navas de 3r B.

La Núria Romero escriu: “El que m’ha agradat més és que alguns nens ens feien bromes. He trobat difícil fer entendre les normes i explicar els jocs. He après a valorar les persones amb alguna dificultat i he descobert que són inclús més divertits que altres persones sense cap dificultat.”


Moltes gràcies, Biel Pubill, per assessorar-nos en molts aspectes de la preparació dels jocs grecoromans, per acompanyar-nos aquesta tarda i documentar tots els jocs amb imatges. Totes les imatges captades per la càmera del Biel parlen per sí soles: l’experiència APS d’avui ha estat per nosaltres inoblidable!  







Comentaris