RESIDÈNCIA CASER OPTATIVA DE FRANCÈS



RESIDÈNCIA CASER- INS JOSEP LLADONOSA

Optativa de francès

“Conèixer França”

Dimarts 18 de desembre l’alumnat de 3r d’ESO de l’optativa de Francès vam fer una experiència ApS en la residència Caser per a gent gran amb la intenció de difondre la cultura francesa i passar una bona estona amb els jubilats i jubilades que hi viuen. Es tracta d’una de les experiències que duem a terme dins el projecte ApS “Pont de Generacions” en què hi participem tot 3r d’ESO de l’institut.


L’experiència va consistir a fer una sèrie de presentacions amb diapositives en què nosaltres formulàvem als padrins i padrines preguntes variades sobre la llengua, la gastronomia i els monuments a França. A més també vam fer una presentació en què vam escoltar cançons de l’època dels residents de Caser que van reconèixer de seguida perfectament.


Al final de l’experiència hem tingut l’oportunitat de parlar amb els usuaris i usuàries que ens han explicat els llocs de França que han visitat o els plats de la gastronomia francesa que han tastat, o que inclús han arribat a cuinar. 


Hem viscut una experiència molt positiva ja que gràcies als avis i àvies hem après coses que no sabíem degut a que han viscut més que nosaltres. Les persones grans també han pogut aprendre alguna cosa sobre la nostra presentació del món francès que potser no coneixien. Ho hem passat molt bé i tant de bo la puguem continuar fent els pròxims cursos!


Text redactat per Marc Llobera, Vicent Ripoll i Gerard Vendrell, 3r ESO (Revisió a càrrec de la Coordinació ApS “Pont de Generacions”)




Comentaris