ASSOCIACIÓ DOWN LLEIDA



ASSOCIACIÓ DOWN LLEIDA

Cultura clàssica 3r ESO

Experiència ApS taller “Keramiké” 


L’optativa de Cultura Clàssica està a punt de finalitzar aquest curs però no sense rebre als nois i noies de l’Associació Down Lleida perquè puguin participar del nostre taller “Keramiké” on intentarem encomanar-los la nostra afició pel món antic i, en concret, vers els gerros i vasos que empraven els grecs i romans, el seu ús i com estaven decorats i pintats. La part pràctica consistirà a pintar un kýlix amb l’òliba d’Atena, deessa de la saviesa, a qui hem volgut retre un petit homenatge a veure si, de passada, ens encomana una mica del seu bon fer.

El taller ha tingut finalment lloc el dilluns 3 de febrer de 17:30 a 19 h en el nostre institut amb la participació de dotze joves de l’Associació i l’alumnat de Cultura Clàssica que ens en deixen les següents reflexions:

L’activitat va ser una molt bona experiència. A mesura que l’hora avançava, ens adonàvem que semblava que tractàvem amb els nostres amics i amigues, deixant de banda qualsevol estereotip. L’únic inconvenient va ser que no vam tenir temps suficient per acabar del tot el taller, malgrat que vam quedar que, un cop s’assequessin els kýlixs, els portaríem a l’Associació perquè els poguessin acabar de pintar. El taller estava molt ben organitzat: vam iniciar-lo amb una presentació on l’Elena, la professora, i alguns de nosaltres explicàvem com era la ceràmica grecoromana i en què consistia el taller que duríem a terme. (...) La comunicació va ser bona i l’ambient de treball també fou excel·lent. Molt bona activitat, molt bons companys i companyes i molt bones professores. 

Ainhoa Lapera, 3r ESO E


Primer vam presentar l’experiència. Cadascú de nosaltres va ajudar a un noi o noia de l’Associació Down Lleida i li vam explicar el que havien de fer al taller. A alguns els costava més que a uns altres, però al final tothom va aconseguir fer-ho. En la meva opinió va estar molt bé i vaig aprendre uns valors nous. Jo ho repetiria!

Hèctor Palomar, 3r ESO C


Al taller del passat dilluns vaig estar amb una noia que es deia Paloma i amb un noi que es deia Iker als que vaig ajudar a pintar un kýlix. Va ser una experiència boníssima. Em va encantar la manera que tenien de comunicar-se no solament parlant sinó també amb els seus gestos carinyosos i expressius, les seves mirades i les ganes que posaven a l’hora de dibuixar i pintar, malgrat la dificultat de la manualitat. Per mi va ser una de les millors experiències que he viscut perquè m’he sentit bé ensenyant el que jo he après a classe. Ho repetiria sense dubtar-ho.

Carla Peláez, 3r ESO C 

Redactat per alumnes de 3r ESO i revisat per la coordinació ApS.









Comentaris