PRESENTACIÓ DEL PROJECTE APS “PONT DE GENERACIONS” 2020-21

 PRESENTACIÓ DEL PROJECTE APS “PONT DE GENERACIONS” 2020-21

El passat dijous a l’hora de tutoria tots els tercers vam tenir la possibilitat de conèixer el projecte APS “Pont de Generacions” que realitza el nostre centre des de fa uns quants anys.  És un projecte dut a terme per l’alumnat i professorat de 3r d’ESO juntament amb entitats, associacions, escoles i residències de gent gran vinculades al nostre entorn. 

Té com a objectiu intercanviar coneixements i vivències amb activitats tan diverses com la que van fer els/les nostres companys/es el curs anterior a les residències i centres de gent gran, com la Fundació Catalunya La Pedrera i Residencial Caser. Van passar una bona estona ensenyant als nostres grans a utilitzar les noves tecnologies. A canvi els avis i les àvies els van apropar al món de la costura ensenyant-los a cosir botons.

Altres col·laboracions que van realitzar foren amb el Banc d’Aliments ajudant al Gran Recapte i Classificació dels productes, amb l’Associació de Jubilats i Jubilades Orvepar,  recollida de roba i joguines per aquells que més ho necessiten.  La coral del centre també va amenitzar els més grans de Caser amb les seves cançons. 

Malauradament, enguany la pandèmia ha capgirat el nostre projecte APS, com ho ha fet amb les nostres rutines, i tot i que no podrem gaudir de la mateixa manera de totes aquestes experiències, no volem que el nostre projecte es perdi  i l’intentarem dur a terme de manera diferent, mitjançant vídeos, fotos, trobades digitals... amb la intenció de reprendre’l tan aviat com sigui possible. Pensem que és una llàstima no poder-nos reunir ni col·laborar amb aquells que més ho necessiten, de compartir experiències entre generacions, diverses, úniques i enriquidores. Però confiem que tot això passarà. Mentre, oferirem una versió diferent del nostre APS, més digitalitzada però igualment solidària i genuïna.

Text redactat per: Noa Yi Abella, Paula Alférez, Pau Biosca i Ares Estopà. Alumnat de 3r ESO i revisat per la Coordinació ApS




Comentaris