XERRADA DE L'ASSOSSIACIÓ DOWN LLEIDA i PROJECTE DE DIFUSIÓ PER PART DE L'ALUMNAT DE L'ESO


XERRADA DE L'ASSOSSIACIÓ DOWN LLEIDA i 
PROJECTE DE DIFUSIÓ PER PART DE L'ALUMNAT DE L'ESO


Com cada curs ja fa uns quants anys hem volgut impulsar el projecte que realitzem conjuntament amb l’Associació Down Lleida. No hem deixat que la pandèmia ens aturés del tot i l’hem adaptat a les noves circumstàncies. El projecte es va dissenyar en base a dues línies d’actuació: primer l’entitat duria a terme diverses xerrades informatives entre l’alumnat de 3r d’ESO, després el nostre alumnat prepararia uns curtmetratges per a fer-ne difusió. 


Així el passat 15 d'abril l’alumnat de 3r d’ESO va participar en una xerrada-col·loqui dirigida per l’ Associació Down Lleida. Sota el lema «Que res ens separi» l’activitat per una banda ens va servir per eliminar prejudicis i estereotips envers les persones amb síndrome de Down i per l’altra ens va convidar a reflexionar sobre la importància de reforçar-hi els nexes que ens uneixen com a éssers humans.


Durant el mes d’abril els nois i noies de 3r A i B van dissenyar i enregistrar els vídeos en què expressen la seva opinió i els desitjos vers a les persones que han nascut amb la síndrome de Down. 


Per finalitzar també els nois i noies de l’Associació ens van voler regalar amb l’enregistrament d’una videotrucada on ens saludaven i agraïen la feina feta. 


Com demostren les fotos i els curtmetratges, ha estat un projecte molt viscut i emotiu on els diversos aprenentatges ens han apropat i fet que prenguem consciència d’una única realitat: som tots i totes éssers humans.












Comentaris